V Mostě a v Chomutově otevřeli školky pro zaměstnance integrovaného záchranného systému

17. březen 2020

Most i Chomutov uzavřely od počátku tohoto týdne mateřské školy. Obě města ale vyčlenila jedno zařízení, do kterého mohou docházet děti lékařů, záchranářů, zdravotních sester nebo hasičů a policistů. V Chomutově zahájili provoz 16. března, v Mostě pak 17. března.

Mateřská škola Antonína Sochora v Mostě byla vyčleněna jako místo, kam mohou lékaři, zdravotní sestry, policisté nebo hasiči z Mostecka umístit své děti.

Školka se může každý den postarat o 105 děti v době od 6:00 do 15:30. První den byly ve školce jen dvě děti, větší zájem očekává vedení mateřinky až v dalších dnech.

Informace, co se sebou mají rodiče dětí přinést za potvrzení, školka uvádí na svých webových stránkách.

Čtěte také

„Musí vyplnit formulář, bez kterého nemůžeme dítě přijmout. Musí v něm čestně prohlásit, že pracují v integrovaném záchranném systému – musí to bý, zatím, oba rodiče,“ doplňuje ředitelka školky Miroslava Samková.

Pokud by kapacita školky Antonína Sochora nevyhovovala, má Most připraveny další prostory.

„Máme připravenou i 8. základní školu,“ říká náměstkyně primátora Markéta Stará z hnutí ProMost.

V Chomutově otevřeli školku pro děti lékařů, hasiču a policistů 16. března.

„Včera dorazilo 7 dětí, dnes jich je o 4 víc. Náš předpoklad je, že se to zastaví na čísle kolem 20,“ dodal náměstek chomutovského primátora David Dinda z hnutí Nový Sever.

Školky děti pro zdravotníků, hasičů nebo policistů zřídíli i v dalších městech – například v Ústí nad Labem, Děčíně, Teplicích nebo Žatci.

autor: Jan Beneš
Spustit audio

Související