V Krušných horách jsou ideální podmínky na sjezdové i běžecké lyžování

3. březen 2023

První březnový víkend nabídne v Ústeckém kraji upravené sjezdovky i běžecké trasy. Podle provozovatelů zimních areálů panují na horách ideální podmínky. Mrazivé večery a noci umožňují umělé zasněžování. I když se má o víkendu ochladit a na obloze přibydou mraky, na atraktivitě zimních sportů to neubere.

Například na ústecké Telnici leží 40 až 50 centimetrů technického sněhu – v provozu je celý areál, včetně lanové dráhy i Cvičné louky.

Upravené sjezdovky a čtyřsedačkovou lanovku v provozu hlásí také Klíny na Mostecku. Na Bouřňáku na Teplicku jsou v provozu vleky na svazích Slalomák a Cvičná louka. Na sobotu a neděli by měla být v provozu i Hrobská sjezdovka. Údolíčko je kvůli oteplení nesjízdné.

Podle provozovatelů větších zimních areálů v Ústeckém kraji potrvá letošní sezóna už jen několik březnových víkendů podle vývoje počasí.

V provozu je i skiareál Alšovka na Chomutovsku a Český Jiřetín na Mostecku. Naopak lyžařský svah v Horním Podluží na Děčínsku je uzavřený, tam mají jen pět centimetrů sněhu a čekají, jestli nasněží. A kvůli nižší poloze je už uzavřená i sjezdovka v Meziboří nad Litvínovem.

Na své si přijdou i běžkaři – například v okolí Dlouhé Louky na Teplicku je upraveno zhruba 70 kilometrů běžeckých tras.

V okolí Klínů na Mostecku je upravených asi 30 kilometrů tras, další jsou pak na německé straně Krušnohoří. Běžkaři se také mohou vydat například z Horní Moldavy na Teplicku na Vitišku a Cínovec podél stání hranice, upravené jsou i trasy v blízkém okolí.

Upravené stopy jsou i na Ústecku – z Tisé přes Petrovice do Adolfova.

autor: Jan Beneš
Spustit audio

Související