V Krupce nově funguje centrum pomoci pro ukrajinské uprchlíky. Shání potraviny i zdravotnický materiál

12. duben 2022 13:13

Trvanlivé potraviny a zdravotnický materiál. To stále potřebují humanitární centra pomoci ukrajinským uprchlíkům. Týká se to taky nově otevřeného místa v Krupce na Teplicku, které provozuje Charita Teplice.

Kristina je z Dněpropetrovska. Do Krupky přijela na doporučení rodičů, kteří tu pracovali. Většina mužů z rodiny ale zůstala na Ukrajině. Do nového skladu humanitární pomoci se vydala pro boty, oblečení a drogerii. Jejího malého syna zase zaujaly hračky.

Krupka poskytla své kino pro centrum pomoci pro ukrajinské uprchlíky. Někdo potřebuje boty, jiný hračky

„Chceme tady fungovat trošičku víc specifikovaně, než aby tu byla jen hromada věcí. Také se proto ptáme, co lidé potřebují. Jejich potřeby napíšeme, zveřejníme, a když někdo přijde, bude se moci inspirovat. Bude tady i počítač s internetem, na kterém se bude moci vyhledávat práce,“ popisuje Pavel Majerák, ředitel teplické Charity, která začala krupské centrum provozovat.

Prostory v zadní části kina poskytlo město. Podle místostarosty Rostislava Kadlece z hnutí Krupka náš domov zajistí i další pomoc.

„Pracovníci městského úřadu ze sociálního odboru jsou připraveni také poskytnout základní sociální poradenství – tak, jak to v podstatě děláme od samého začátku této uprchlické krize,“ dodává Kadlec.

Centrum pomoci v krupském kině má otevřeno každé pondělní a čtvrteční odpoledne.

Spustit audio

Související