V Chomutově kvůli vládním nařízením zrušili vánoční trhy. Stánky ale přesouvají do parku

30. listopad 2021

Tam se má odehrát také vánoční program. Mezi stromy bude stát i kluziště.

Nákladní auta odváží z náměstí v centru Chomutova prodejní stánky ze zrušených vánočních trhů. Zakázala je vláda kvůli špatné pandemické situaci. Vedení Chomutova se ale vánoční atmosféry vzdát nechce. Několik stánků proto přesouvá do blízkého parku za tamním divadlem.

Stavba kluziště v Parku v Chomutově

„Využijeme dvaaosmdesát metrů čtverečních parku, abychom stánky náhodně rozmístili tak, aby procházející se lidé sem tam na nějaký narazili, ale nenutilo je to postávat ve větších skupinách v uzavřeném prostoru tržiště,“ vysvětluje záměr náměstek chomutovského primátora David Dinda z hnutí Nový sever s tím, že ze čtyřiadvaceti stánků na náměstí se stěhuje jen polovina. Některé z nich nemají sloužit prodeji, ale vytvoří zázemí pro akce.

Kulturní vánoční program město už původně z části plánovalo v altánech v parku, nově se tady podle náměstka Davida Dindy uskuteční celý: „Je to koncipováno tak, že na ta konkrétní místa, kde se něco kulturního nebo sportovního bude dít, se dostane sto lidí.“

Lidem přesunutí stánků a programu z náměstí do blízkého parku nevadí: „Je to pořád lepší, než aby se lidé sdružovali v uzavřených nákupních centrech. Takhle budou venku na vzduchu,“ říká jedna z návštěvnic parku.

Stánky v parku za divadlem by měli prodejci otevřít v sobotu.

V Chomutově kvůli vládním nařízením zrušili vánoční trhy. Stánky ale přesouvají do parku
autoři: Jan Beneš , Redakce ČRo Sever
Spustit audio

Související