Ústí nad Labem plánuje upravit ulici Sociální péče. Nově by měla být bezpečnější – hlavně pro chodce

2. červenec 2024 09:43

Řidiči se musejí připravit na úpravy ulice Sociální péče v Ústí nad Labem. Do konce letošního roku chce město hlavní tah kolem Masarykovy nemocnice přebudovat. Úpravy čtyřproudé silnice vyjdou podle rady Ústí nad Labem na víc než 70 milionů korun.

Hlavním důvodem pro úpravy současné čtyřproudé silnice je podle primátora Petra Nedvědického z hnutí ANO bezpečnost provozu a hlavně chodců. „My jsme tam hlavně chtěli zajistit vyšší bezpečnost, protože víte dobře, že přímo u Masarykovy nemocnice docházelo i ke smrtelným zraněním,“ potvrdil Nedvědický.

Zvýšení bezpečnosti chodců má podle něj přinést například přesunutí zastávky Sociální péče a doplnění semaforů. Město chce také přesunout přechod u zastávky Bukov sanatorium.

Podobně chce vedení krajského města upravit i zastávku MHD Masarykova nemocnice.

Na silnici kolem nemocnice mají přibýt semafory nebo vyhrazené jízdní pruhy pro sanitky nebo MHD. Zároveň se ale počítá s dalšími semafory. Ty mají lépe reagovat právě na průjezd záchranářů, hasičů nebo MHD.

Ve městě přibyde míst, kde se bude měřit rychlost

Podle primátora Petra Nedvědického ale díky novým semaforům také přibyde míst, kde se bude měřit rychlost. „Tady ale i akceptujeme požadavek na měření. Tam, kde budou ty světelné křižovatky, budeme měřit,“ potvrzuje.

Rada města očekává, že práce vyjdou zhruba na 73 milionů korun. Ústí nad Labem aktuálně hledá firmu, která úpravy udělá – vše by mělo být hotové do konce tohoto roku.

Podle Nedvědického ale nesouvisí chystané úpravy se značkami, které už v ulici jsou. Nechalo je tam instalovat Ředitelství silnic a dálnic a podle primátora šlo o provizorní řešení právě do doby kompletní úpravy hlavního tahu kolem nemocnice.

autor: Jan Bachorík
Spustit audio

Související