Ústecký soud začal projednávat případ Ústečana, který na chatu kontaktoval herečky dokumentu V síti v domnění, že jsou to nezletilé dívky

26. únor 2021 13:41

Okresní soud v Ústí nad Labem začal projednávat případ 48 letého Ústečana, který na sociálních sítích vyhledával nezletilé dívky. Kontaktoval při tom tři herečky, které se vydávaly za dvanáctileté dívky. Herečky účinkovaly v dokumentu V síti, který poukazuje na nebezpečí sexuálních predátorů. Muži hrozí až pětileté vězení, u soudu se hájí sám.

Při video hovorech po nich chtěl, aby mu ukázaly nebo poslaly fotografie jejich intimních partií. Sám jim podobný obrázek poslal. Domlouval si schůzky, na které nepřišel. Touto komunikací si podle svých slov chtěl vyčistit hlavu.

„Ale já to prostě považuju za své soukromí, které bylo uzavřené v tom mém pokoji, já jsem nikdy neměl potřebu někam jít, někde jí potkat, někde se jí dotýkat,“ uvedl obžalovaný a dodal, že nevěřil, že jde o děti, a že tak komunikoval s každým na chatu. Přiznal se k přechovávání dětské pornografie.

Kvůli výslechu znalce v oboru sexuologie a přehrání záznamů video hovorů soudce Martin Kredba jednání odročil na první duben.

Spustit audio