Ústecký Hraničář zve všechny užít si „Léto na ulici“

13. červenec 2018 09:49

Festival „Léto na ulici“ u veřejného sálu Hraničář v Ústí nad Labem má dnes (13. 7.) na programu několik zajímavostí. Například květinovou mapu nebo vyhlášení nejlepších pohlednic s motivy města.

Květinová mapa Ústí nad Labem bude slavnostně pokřtěna v 18:30. Vznikla ve spolupráci se zahradní architektkou Lucií Králíkovou a nabídne neobvyklou procházku Ústím – upozorní na to, co mnozí už příliš nevnímají – třebas na místa, která se mění v „divočinu“, kterým se vyhýbáme, nebo naopak na pěkně upravená zákoutí.

S květinovou mapou souvisí i procházka městem od 20 hodin s botanikem Janem Albertem Šturmou.

Dalším bodem dnešního programu je představení vybraných pohlednic, které lidé mohli několik měsíců posílat v rámci akce „Pozdravy z Ústí“. Nejlepší z fotografií Hraničář zvěčnil do pohlednic a večer je ukáže. K dostání budou pohledy jak v Hraničáři, tak i na některých dalších místech.

Zároveň veřejný sál ukončí uplynulou sezonu s podtitulem „Tvář krajiny“ – pokřtí jakýsi souhrnný časopis, ve kterém se lidé dočtou zajímavosti o proměnách krajiny po těžbě uhlí nebo o komunitních zahradách.

Večerní program doplní také koncert – ostatně jako v dalších dnech „Léta na ulici“ – které se koná u Hraničáře až do 20. července.

Celý program „Léta na ulici“ najdete na webových stránkách Hraničáře.

Spustit audio

Související