Ústecké krajské nemocnice spustily pro pacienty první mobilní aplikaci

4. květen 2022 09:00

Nemocnice Krajské zdravotní spustily první aplikaci pro chytré telefony. Lidé v ní prozatím najdou nabídku nemocničních lékáren. Krajská zdravotní, která provozuje nemocnice v Ústí nad Labem, Teplicích, Děčíně, Mostě, Chomutově, Mostě, Litoměřicích a v Rumburku, počítá do budoucna s dalším rozšiřováním aplikace.

„Dali jsme jim najít tu naši lékárnu pomocí nějaké navigace – zjistit telefonní číslo, otevírací dobu a eventuálně si po stažení receptu zarezervovat ten recept v té naší lékárně k tomu výdeji,“ vysvětluje současný smysl mobilní aplikace s názvem Kázetka generální ředitel Krajské zdravotní Petr Malý.

Ukázání cesty do lékárny je podle něj v některých případech nutné. „Máme řadu center, a ty léky, které nikdo jiný než Krajská zdravotní v těch centrech nemůže psát, ani je těm pacientům dávat, nikde jinde ti lidé neseženou,“ přibližuje Petr Malý.

V následujících měsících se počítá s dalším rozšiřováním aplikace, kterou lidé mohou nainstalovat jak na telefony se systémem Android tak i ty s iOS.

V budoucnu se lidé budou moci přes aplikaci i obejdnat k lékaři

„Udělali jsme si takový průzkum, co by naše klienty zajímalo a jednou z věcí tam třeba byla platba parkovného, aby nemuseli hledat, kde se platí, nebo i další možnosti. Nejvíc ale, hlavně v Ústí nad Labem, kde je velká výstavba, je zajímalo hledání těch správných ambulancí,“ vysvětlil náměstek pro informační systémy krajských nemocnic Jan Pejchal.

Systém objednávání do ambulancí má být podle ředitele Petra Malého přes aplikaci jednoduchý.

„Když lékař vystaví termín, propíše se do aplikace, a když vy se chcete objednat k lékaři, mohl byste se v budoucnu objednat přes tu aplikaci na volný termín u specialisty,“ vysvětluje generální ředitel Krajské zdravotní Petr Malý s tím, že se musí nejdřív dořešit například otázka ověření identity pacienta.

První mobilní aplikace Krajské zdravotní vyšla podle ředitele zhruba na čtvrt milionu korun.

autor: Jan Bachorík
Spustit audio

Související