Ústecké Činoherní studio chce přilákat nové diváky – nabídne repertoár pro širší publikum

19. září 2022 10:48

Zvyšujícím se cenám a inflaci se v začínající sezóně přizpůsobuje také Činoherní studio v Ústí nad Labem. Místo obvyklých pěti premiér připravuje pouze čtyři, v novém obsazení obnoví některé inscenace a chce nabídnout repertoár pro širší publikum. Divadlo se v dramaturgii vrací k tematickému rámci – 51. sezona bude ve znamení cesty.

Rodiny by měla do divadla přilákat pohádka Svatojánský oheň od básníka Karla Šiktance. Ta bude mít premiéru v půlce října. Divadlo chystá i dvě autorské hry – tou první bude v lednu inscenace o slavných cestovatelích Hanzelkazikmund.

Další autorskou premiéru připravuje dramaturg David Šiktanc na březen.

„Bude navazovat na Pábitele a Najal jsem si vraha – bude se odehrávat v jídelním voze na trati mezi Prahou a Ústím. Bude nějakým způsobem zkoumat to, co je vzdálenost od centra, měla by to ale spíš opravdu být hravější forma, navazující na ty dvě předchozí inscenace. Sezónu pak uzavře, očekávám, že razantní interpretace Ibsenova Peer Gynta v režii Michala Háby,“ popsal dramaturg Šiktanc.

Činoherní studio také v novém obsazení vrátí do repertoáru hry Čarodějův učeň, Pan Kolpert, Malý princ a My děti ze stanice Zoo.

Spustit audio

Související