Úřad v České Kamenici je nově dog friendly. Zaměstnanci si mohou do práce brát i své psy

22. březen 2022 09:13

Možnost vzít si sebou do práce i svého psa teď nabízí úředníkům radnice v České Kamenici na Děčínsku. Úřad je takzvaně dog friendly. Třeba pracovnice městského infocentra tak nemusela zůstat doma s novým štěnětem, aby mu usnadnila přechod od chovatele k novému majiteli.

„Trochu problém je s tím, že Iggy spolehlivě hlásí každou návštěvu. S tím trošku bojujeme,“ usmívá se Anna Volfová vedoucí odboru kultury a cestovního ruchu a pokračuje: „Často jsem v terénu, tak ho vezmu sebou. Je to pro něj určitě lepší, než aby byl zavřený v bytě.“

Úředníci v České Kamenici si do kanceláří smí nově vodit své psy

„Máme domluveno, že ti lidé budou rozumní – vezmou psa odpovídající velikosti, navíc až po domluvě s kolegy,“ vysvětluje podmínky nezávislý starosta města Jan Papajanovský.

Psi do práce? Zatím jen na zkoušku, brzy ale možná už jako zaměstnanecký benefit

Svou dvouměsíční šeltii Georgu si do práce mohla vzít s sebou i pracovnice městského informačního centra Tereza Havlíčková. Kdyby takovou možnost neměla, musela by s novým přírůstkem v domácnosti zůstat pravděpodobně doma.

Přítomnost malé chlupaté psí slečny podle Havlíčkové návštěvníci infocentra vnímají velmi pozitivně. „Když má někdo domácí zvířatko, tak proč by nemohlo být s páníčkem, když to jde,“ usmívá se Jiří Herclík.

Úředníci v České Kamenici si do kanceláří smí nově vodit své psy

Město chce během pár týdnů vyhodnotit, jak se novinka mezi úředníky ujala.

„Uvidíme, jak se to bude chovat, kolik zaměstnanců si to zvíře sebou do práce vezme, jestli někde vzniknou nějaké konflikty. Pak bychom to třeba potvrdili i jako možnost na trvalo, kterou budeme i novým zaměstnancům nabízet jako zajímavý zaměstnanecký benefit,“ potvrzuje Papajanovský.

V České republice není dog friendly úřad běžnou praxí – možnost vzít si psa s sebou do práce nabízí svým zaměstnancům spíše soukromé společnosti.

Spustit audio

Související