Tuleni v ústecké zoo si v novém bazénu překvapivě rychle zvykli

8. říjen 2013
Zprávy

ZOO v Ústí nad Labem má od včerejška tři tuleně. K místnímu páru přibyla tulenice Zola z Německa. Všichni se nastěhovali to opraveného bazénu - za milion a půl je teď hlubší, větší a jsou v něm ostrůvky.

Dostat bednu z dodávky není nic jednoduchého, ale povedlo se. Čtyři statní chlapi přenesli bednu na jeden z ostrůvků, otevřeli dvířka a Zole netrvalo moc dlouho, než se rozkoukala a vplula do vody ve svém novém domově.

„Vypadá to, že se skamarádí, že tam nevznikne žádný velký problém. Všichni tři působí tak, že jsou rádi, že jsou v novém, hlubším a větším bazénu, kde můžou dovádět,“ pochvaluje si chovatelka Eva Hejduková.

„Vypadají, že jsou v pohodě. My jsme předpokládali, že budou někde zalezlí v rohu, když tu bude tolik lidí. Vypadá to ale, že poznali prostředí. Bazén je sice jiný, ale okolí, stromy jsou na stejném místě a cítili se tu parádně. Už jenom to, že rovnou žrali ryby, byla známka toho, že jsou v pohodě.“

Chovatelka Eva Hejduková, stejně jako ostatní pracovníci v ZOO doufá, že i dvouletá Zola si v novém domově brzy zvykne. Samec Junior si pak bude moci vybírat ze dvou matek pro své budoucí potomky.

autor: hau
Spustit audio