Teplický podnikatel chce přestavět Hadí lázně na lázeňské středisko – nabídku na prodej městu ale nestáhl

2. září 2019

S nejstarší lázeňskou budovou v Teplicích místní podnikatel Jaroslav Třešňák zatím nic dělat nebude. Léta se s památkáři nedohodl na přestavbě budovy Hadích lázní.

Památkovou ochranu Hadích lázní zrušil na konci července, poslední den ve funkci, bývalý ministr kultury Antonín Staněk z ČSSD.

Ještě předtím nabídl Třešňák chátrající Hadí lázně k odkupu městu. Na dezolátní stav upozorňují cedule na plotě, který budovu obepíná.

Je vidět, že firma provizorně opravila ty části budovy, ze kterých vypadávaly cihly tak, jak jí nařídil stavební úřad. Nic nového se tu ale podle dnešního vyjádření podnikatele Jaroslava Třešňáka dít nebude.

Prohlásil také, že jeho záměr zřídit tady lázeňský provoz stále trvá – musí ale zaktualizovat zhruba 2 roky starou studii a požádat o stavební povolení – to by podle něj mohlo zabrat rok až 1.5 roku.

Tahle informace je překvapivá pro náměstka primátora Jiřího Štábla z hnutí ANO, protože Třešňák zatím nestáhl svou květnovou nabídku, aby město budovu koupilo za 18 milionů korun.

Město už má podle Štábla znalecký odhad. Čeká ale ještě na posudek statika.

Spustit audio

Související