Teplické organizace pořádají akce pro ukrajinské uprchlíky. Dostanou na ně peníze od města

21. červenec 2022 12:44

Ukrajinské děti z Teplic můžou část prázdnin strávit na příměstských táborech. Město Teplice získalo dotaci od ministerstva vnitra na podporu integrace ukrajinských uprchlíků. Peníze rozdělí různým organizacím na konkrétní akce. Třeba nezisková organizace Květina uspořádala dva týdenní turnusy pro školáky.

Jeden z příměstských táborů, které spolek uspořádal, právě končí. Daria Pípalová má pro 15 dětí z něj společnou fotku. Během tábora společně nachodili po Teplicích a okolí desítky kilometrů.

Posledním cílem byla obora s lesní zvěří ve Mstišově, s opékáním špekáčků a závěrečným slovním testem. „Jsou rozdělení do třech týmů a hledají po celé oboře česká slova, která začínají na písmenko K,“ přibližuje hru Pípalová.

Teplické spolky a organizace nabízejí ukrajinským dětem akce všeho druhu

Příměstský tábor pořádá spolek Květina, který pomáhá dětem i dospělým v nepříznivé sociální situaci, a kde pracuje taky Veronika Klaus Horčíková. „Tábory máme ve dvou turnusech – jeden v červenci a druhý v srpnu. V každém turnusu je 15 jiných dětí. Jakmile jsme zveřejnili letáčky, tak to bylo obsazené – zájem byl velký,“ přibližuje.

Vedle Květiny přišly s projekty i další teplické spolky a organizace. Podle vedoucí odboru kanceláře primátora Radky Senftové jim město rozdělí 1,5 milionu korun.

„Budou pořádat, hlavně během letního období, příměstské tábory pro děti i dospělé, volnočasové aktivity pro děti, kulturní akce nebo sportovní vyžití,“ vypočítává Senftová.

Projekt připravuje třeba poradna pro integraci cizinců, dům dětí a mládeže, knihovna, salesiánské středisko nebo organizátor kulturní akce Malá Paříž.

Spustit audio

Související