Teplické lázně se připravují na návrat samoplátců. Zatím jen těch, kteří nedávno prodělali covid-19

29. duben 2021 14:40

Lázně mohou od pondělí 3. května po dvouměsíčním zákazu zase přijímat samoplátce. Zatím ale jen ty, kteří v posledních 90 dnech prodělali onemocnění covid-19 a chtějí přijet na takto zaměřený zotavovací program. Do lázní také mohou lidé, kterým na léčbu přispívají zdravotní pojišťovny.

Svým klientům tak od začátku týdne nové podmínky vysvětlují třeba zaměstnanci Lázní Teplice.

Lenka Kosková ze zákaznického centra teplických lázní obvolává klienty, kteří si lázně platí sami, a kteří na lázeňskou rehabilitaci čekají už několik měsíců. Nové podmínky vlády povolují nástup od třetího května, ale u samoplátců jen v případě, že v posledních 90 dnech prodělali nemoc covid-19.

Do lázní už zase můžou někteří samoplátci, teplické lázně jim nabídnou lázeňský dům Beethoven

„Není to jednoduché se někdy s těmi klienty domluvit. Myslí si, že za to můžeme my. Po chvíli ale pochopí, že ta chyba není až tak úplně na naší straně a uznají, že už je toho na nás hodně, když už tu rezervaci držíme v ruce pošesté, nebo posedmé. Zatím nemáme potvrzenou rezervaci ani jednu,“ shrnuje Karel Zborník ze zákaznického centra zkušenosti z poslední doby.

„Naštvaných a pobouřených lidí je celá řada. Když slyší slova o rozvolňování, tak si myslí, že to snad blokují lázně – ale tak to není, my bychom velmi rádi ty služby poskytli,“ dodává obchodní ředitelka lázní Yveta Slišková.

Zdůrazňuje také, že v tomto případě nejde o žádný wellness pobyt. „Je to kvalitní léčba, při které se využívá místní přírodní léčivý zdroj, proto je tam vstupní lékařské vyšetření, které ukáže, co je pro toho klienta nejvhodnější,“ doplňuje Slišková.

Ministr zdravotnictví, Petr Arenberger za hnutí ANO, uvedl, že lidé krátce po vyléčení z covidu-19 jsou nejméně rizikoví, a v lázních mají být minimálně devět dní včetně dvou víkendů.

Další rozvolnění bude podle něj souviset s možností, jak prokazovat a evidovat testování, očkování nebo nákazu v nedávné době.

Spustit audio

Související