Teplické Aquacentrum se po 1,5 roce oprav opět otevírá všem vodomilům

25. duben 2019 08:44

Aquacentrum v Teplicích se opět otevře návštěvníkům. Přestavba trvala rok a půl. Místo jednoho bazénu jsou tam teď dva – plavci mají oddělený bazén s chladnější vodou. Dřív byl plavecký bazén propojen s rekreační částí.

Původní bazén se změnil v rekreační bazén s atrakcemi a s vodou teplou 33˚C. Lidé můžou využít i saunu a vedou odtud schody do přistavěného patra s 25metrovým plaveckým bazénem.

Stavaři museli podle ředitele Aquacentra Michaela Parasky zasáhnout i do svahu: „Abychom mohli udělat i tribunu. Veřejnosti se nelíbí, že jsou tu jen 4 dráhy, ale my jsme to jinak dispozičně udělat nemohli. Myslím si, že tu budou opravdu jen plavci, protože teplota vody je 26 ˚C. Rodiny s dětmi budou využívat teplou vodu a plavcům překážet nebudou.“

I proto je oddělené vstupné i přístupy v hale.

„Turniket ho nepustí dolů, a tady, i kdyby šel přes ty spodní šatny, tak ho tam další turniket taky nepustí. Bude mít totiž čip, který mu nastaví, kam smí a kam ne,“ doplnila ekonomka Lenka Butová.

Podobně jsou oddělené i sauny pro ty, kteří nebudou chtít využít bazény.

Přestavba včetně nových technologií stála město zhruba 315 milionů korun – asi o 20 milionů víc, než se původně předpokládalo.

Michael Paraska shrnul problémy, které stavbu provázely: „Jedním z hlavních důvodů bylo nedostatečné pilotové založení původního objektu areálu a velké množství bouracích prací, se kterými se v projektu nepočítalo.“

Bylo také nutné postavit novou vodovodní přípojku. Aquacentrum totiž oproti původnímu záměru nemůže využívat vlastní geotermální vrt.

Spustit audio

Související