Teplické Aquacentrum nabízí návštěvníkům řadu novinek – třeba venkovní nerezové brouzdaliště s vodními atrakcemi či dětské hřiště

16. červen 2023 15:00

Teplické Aquacentrum zmodernizovalo svoji venkovní plochu. Zaplatilo za to téměř 18 milionů korun. Zastaralý minigolf nahradilo dětské hřiště, na prostorném trávníku přibyla dřevěná plata pro slunění a pro děti i velké brouzdaliště z nerezu s vodními atrakcemi.

„Brouzdaliště je dvouúrovňové, má 15 a 25 centimetrů, jeho celková plocha je 62 metrů čtverečních s tím, že tam jsou ještě vodní atrakce. Je napuštěné pitnou vodou, kterou na 24 stupňů Celsia ohřívá tepelné čerpadlo,“ přibližuje ředitel Aquacentra Michael Paraska.

„Okolo jsou dopadové plochy, pryžové – z bezpečnostních důvodů. Bylo to děláno hlavně pro rodiny s dětmi, protože když s těmi malými dětmi půjdou dospělí na Miladu nebo na Barboru, tak je musí mít neustále pod dozorem, tady je mohou sledovat třebas jen z trávníku,“ vysvětluje Paraska.

Vstupné zahrnuje i vstup do vnitřní části plavecké haly, nově i s celodenním tarifem. „V rámci Dětského světa, to znamená na klasické vstupné, je vstup oprávněn jak do Dětského světa, tak do plaveckého bazénu i na venkovní slunění. A samozřejmě, protože je léto, tak máme připraveno i celodenní vstupné – pro dospělého za 220 korun a pro děti do 15 let 140,“ přibližuje Paraska.

Venkovní slunění u plavecké haly je v Teplicích jedinou možností, kam v létě vyrazit k vodě. Město kdysi zvažovalo, že právě tady, u Aquacentra, vytvoří i venkovní koupaliště. Podle náměstka primátora Hynka Hanzy z ODS to ale narazilo na nesouhlas obyvatel z okolí.

Slunění u Aquacentra je v provozu během červnových víkendů, o prázdninách pak každý den.

Spustit audio

Související