Teplické Aquacentrum má plochu na slunění zavřenou, i když jsou prázdniny. Staví se tam

5. červenec 2022 14:52

Po trávníku na opalování u teplického Aquacentra nechodí lidé, kteří přišli za sluníčkem, ale jezdí tu stavební stroje. Už zbouraly staré brouzdaliště a pryč půjdou i rozbitá stanoviště minigolfu.

I když jsou prázdniny, prostor pro slunění v Aquacentru Teplice je zavřený. Venkovní plocha se přestavuje. Práce za 15 milionů zahrnují nové brouzdaliště, dětské hřiště nebo obnovu zeleně včetně stráně na konci areálu.

Podle Tepličana Jaromíra, který do plaveckého bazénu chodí pravidelně, nemusí zavřená plocha lidem vadit. Mohou podle něj na jezero Barbora nebo nedaleko je i zatopený bývalý lom Milada. „Barbora nemá chybu, to je podle mne nejlepší koupaliště v republice,“ dodává.

Trávník s malým bazénkem a prolézačkami tu je ale hlavně pro rodiny s dětmi. Teď si musejí počkat, až přestavba skončí. Jak reagují?

„Já jsem brigádník, ale ty ozvěny jsou takové, že ta proměna měla být v zimě,“ řekla Barbora Chlupsová, plavčice Aquacentra.

Podle ředitele Aquacentra Michael Paraska měla přestavba začít už v dubnu, aby na léto bylo venkovní slunění k dispozici. Práce posunuly dotazy stavebníků při výběrovém řízení na firmu, která práce provede.

Teď už je pryč původní brouzdaliště. Tomáš Holinec ze stavební firmy právě zaměřuje prostor pro nové, větší a z nerezu. V brouzdališti bude klouzačka a další vodní prvky, kolem přibydou dřevěné paluby na opalování. Opravené bude sociální zařízení, u vstupu do venkovního areálu bude stát nová budova, s místem pro uskladnění třeba slunečníků. A zastaralý minigolf za hradbou živého plotu se promění v dětské hřiště s moderními atrakcemi.

Novou přírodní hernu by chtěl vodní park otevřít ještě během prázdnin. Brouzdaliště pak později, možná alespoň zkušebně na pár dní v září.

Spustit audio

Související