Teplice se rozloučily s Pohárem UEFA vítězstvím

3. březen 2004

Fotbalisté Teplic se s Pohárem UEFA rozloučili důstojně. Na domácím hřišti porazili slavný Celtic Glasgow brankou útočníka Maška 1:0, ale ztrátu z prvního vzájemného zápasu, kdy prohráli 0:3, nesmazali. Do osmifinále tak postupuje Celtic, loňský finalista soutěže.

Skotové od začátku utkání jen čekali na teplické chyby a občas pohrozili. Proto se domácí stále více osmělovali. V 17. minutě po rychlé akci z levého křídla a Kuchařově dobrém pasu ale důrazný Balde pokryl na bližší tyči Rilkeho. Severočeši začali hrozit hlavně ze standardních situací a ve 26. minutě se zlobili na rozhodčího. Balde totiž v pokutovém území zasáhl míč rukou a domácí se dožadovali penalty.

Ve 35. minutě slovenský bek Varga odvrátil centr z pravé strany jen před pokutové území k útočníku Maškovi, který si srovnal míč a krásnou ránou pod břevno poslal český tým do vedení.

Tempo zápasu nezvolnilo ani po poločasové pauze. Hosté zvýšili agresivitu a patřila jim i první šance druhé půle. Na druhé straně nebezpečně hlavičkoval Rada. V závěru se proti kanonýrovi Larssonovi dvakrát vytáhl brankář Poštulka a Teplice si už cennou výhru vzít nenechali.

Odveta 3. kola Poháru UEFA:

FK Teplice - Celtic Glasgow 1:0 (1:0) Branka: 35. Mašek. Rozhodčí: Övrebö - Sundet, Lien (všichni Nor.). ŽK: Leitner, Hunal, Mašek, Rilke, Skála, Verbíř - Kennedy, McNamara. Diváci: 16.258. První zápas 0:3, postupuje Celtic.

Sestavy:

Teplice: Poštulka - Doležal, Rada, Hunal, Leitner (88. Štyvar) - Verbíř (90. Mareš), Skála, Kuchař, Tesařík - Rilke (75. Ryška), Mašek. Trenér: Straka.

Celtic: Douglas - Kennedy, Balde, Varga, McNamara (84. Valgaeren) - Agathe, Lambert, Petrov, Thompson - Sutton (71. Pearson), Larsson. Trenér: O'Neill.

autor: opr
Spustit audio