Fotbalová Sparta už je mistrem, pomohla jí výhra Slavie

5. prosinec 2011

Fotbalisté pražské Sparty jsou po roční odmlce opět mistry české ligy. Rozhodla o tom dohrávka 25. kola, ve které jejich nejbližší pronásledovatelé z Teplic prohráli na hřišti Slavie 0:2. Pět kol před koncem soutěže má Sparta v čele tabulky náskok 18 bodů a už nemůže být předstižena. Na ligovém trůnu střídá Ostravu.

Slavisté udělali důležitý krok ke kýženému druhému místu tabulky a postupu do kvalifikace o Ligu mistrů. Trenér Jarolím změnil rozestavení svého mužstva, jeho celek hrál pouze se třemi obránci a pěti záložníky. Ofenzivě toto rozestavení nijak neprospělo, naopak to byli hosté, kteří měli téměř půl hodiny více ze hry a většinou se hrálo na polovině červenobílých. Vedle zraněného Adauta a potrestaného Sedláčka chyběl kvůli svalovému zranění i Piták a především jeho průbojnost i kreativita Slavii hodně chyběly. Naopak po dlouhé době nastoupil od začátku Koloušek.

Výsledek:

Slavia Praha - FK Teplice 2:0 (1:0) Branka: 45. a 83. Fořt. Rozhodčí: Jech - Holub, Filgas. ŽK: Zbončák, Kozáčik - Ryška, Kaufman, Szabo. Diváci: 3180.

Sestavy: Slavie: Kozáčik - Latka, Holeňák, Rychlík (46. Došek) - Švec, Bejbl (67. Kuka), Koloušek (56. Hrdlička), Gedeon, Zbončák - Fořt, Vlček. Trenér: Jarolím; Teplice: Kolář - Kaufman, Klein, Rada, Ryška - Rilke (82. Sunsing), Szabo (88. Abanda), Krmaš, Verbíř - Mašek, Fenin (63. Doležal). Trenér: Mareček.

Spustit audio

Více z pořadu