Teplice i Krupka omezují parkování dodávek na některých sídlištích a hodlají v tom pokračovat

21. srpen 2024 08:40

Nedostatek parkovacích míst na sídlištích začali v některých městech řešit zákazem parkování dodávek. Zkušenosti s tím mají v Teplicích a také v Krupce.

Omezení se týká nákladních auta a dodávek, které jsou těžší než 2,8 tuny. Tato vozidla totiž často zabírala obyvatelům sídlišť místo pro parkování osobních vozidel.

Zákaz jejich parkování se podle ředitele městské policie v Krupce Jiřího Petráka projevil – na maršovském sídlišti, kde toto omezení začalo platit, okamžitě přibylo míst k parkování osobních automobilů.

V Teplicích zákaz nočního parkování zavedli před rokem na sídlišti Nová Ves. Podle mluvčí magistrátu Adiny Sedlákové se toto opatření osvědčilo a řidiči ho respektují.

V Teplicích proto plánují rozšířit zákaz parkování dodávek a nákladní vozidel v době od 18:00 do 6:00 i do dalších ulic městské části Nová Ves. Také už připravují povolovací řízení pro podobnou úpravu na sídlišti Bílá Cesta, a to nejen mezi panelovými domy, ale i v přilehlých ulicích s vilovou zástavbou.

V Krupce omezení parkování dodávek platí zhruba pět měsíců – i tam počítají s jeho rozšiřováním s cílem vytlačit užitkové vozy na okraje sídlišť.

Spustit audio

Související