Teplé počasí stále láká lidi k vodě. Některá koupaliště proto zůstávají otevřená i v září

6. září 2024 11:26

Teplé počasí stále láká lidi k vodě. Některá koupaliště tak oproti minulým letům nechávají bazény v provozu i v září. Třeba v České Kamenici na Děčínsku, tam letos poprvé zůstane koupaliště otevřené i po prázdninách. Dobrou sezónu si pochvaluje také plavecký areál v Děčíně.

„Je to hezký, moct přijít z práce a jít si zaplavat,“ pochvaluje si Jiřina Turanská. Sedí u venkovního bazénu v Děčíně a utírá ze sebe kapky vody. Letošní sezonu tu hodnotí jako nadprůměrně dobrou, může za to hlavně počasí.

„Návštěvnost byla letos enormní – za letošní prázdniny navštívilo aquapark v Děčíně necelých 80 000 lidí. V loňském roce to bylo 66 000. Takže máme rekord,“ shrnuje ředitel plaveckého areálu Igor Bayer.

Také v České Kamenici letos provoz koupaliště neskončil s koncem prázdnin, jak tomu bývalo v minulosti. „Počasí je letos výrazně lepší než loni – to v srpnu skoro tři týdny bylo ošklivě, takže to bylo na zavření. Letos ta poptávka je, jsou stále horka, tak to testujeme,“ potvrzuje provozovatel občerstvení na českokamenickém koupališti Sven Czastka.

Podle vedení města se návštěvnost českokamenického koupaliště zvedla oproti loňsku o třetinu.

V Ústeckém kraji je stále otevřená řada koupališť

Otevřené zůstávají například i koupaliště v Červeném Hrádku u Jirkova, Malšovicích u Děčína, mostecký Ressl a třeba i v Benešově nad Ploučnicí. Všichni provozovatelé čekají, jak to bude dál s počasím.

Spousta koupališť má ale už zavřeno – třeba v Lounech nebo v Povrlech na Ústecku, kde plánují velkou rekonstrukci chatek. Proto obec bazény uzavřela, aby stihla postavit zbrusu nové chatky do příští sezony.

Spustit audio

Související