Tapiokový pudink
Pro zvídavé milovníky sladkého. Tapioka je škrob z kořene manioku, neobsahuje lepek, je dobře stravitelná, ale kaloricky poměrně vydatná.
Suroviny:
šálek tapiokových perel
6-7 šálků vody nebo mléka
cukr podle chuti
1 lžíce granka (instantní slazené kakao)
Postup:
- Tapiokové perly namočíme do vody nebo mléka a necháme několik hodin odpočívat.
- Za stálého míchání uvedeme do varu, osladíme a stále mícháme.
- Když má hmota konzistenci pudinku – jednotlivé perly mohou zachovat tvar, nerozvaří se úplně – nalijeme do misek nebo pohárů asi polovinu.
- Do zbytku vmícháme granko, dobře promícháme a dolijeme do misek nebo pohárů. Necháme zchladnout a ztuhnout.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.