Tapiokový pudink

Pro zvídavé milovníky sladkého. Tapioka je škrob z kořene manioku, neobsahuje lepek, je dobře stravitelná, ale kaloricky poměrně vydatná.

Suroviny:

šálek tapiokových perel

6-7 šálků vody nebo mléka

cukr podle chuti

1 lžíce granka (instantní slazené kakao)

Postup:

  1. Tapiokové perly namočíme do vody nebo mléka a necháme několik hodin odpočívat.
  2. Za stálého míchání uvedeme do varu, osladíme a stále mícháme.
  3. Když má hmota konzistenci pudinku – jednotlivé perly mohou zachovat tvar, nerozvaří se úplně – nalijeme do misek nebo pohárů asi polovinu.
  4. Do zbytku vmícháme granko, dobře promícháme a dolijeme do misek nebo pohárů. Necháme zchladnout a ztuhnout.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.