Syrečková pomazánka

Skvělá chuťovka k pivu nebo podmáslí – nechť každý volí podle sebe…

Suroviny:

1 vanička polotučného nebo i tučného tvarohu

1 balíček tvarůžků – syrečků

2-3 jarní cibulky

1 lžíce hořčice

případně trochu soli

Postup:

  1. Tvarůžky nadrobno nakrájíme, smícháme s tvarohem, vidličkou ještě dobře rozmělníme.
  2. Přidáme nakrájenou cibulku, část zelené natě necháme na ozdobení, chuť doladíme troškou plnotučné hořčice a případně i dosolíme.
  3. Mažeme na plátky tmavého chleba.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.