Syrečková pomazánka
Skvělá chuťovka k pivu nebo podmáslí – nechť každý volí podle sebe…
Suroviny:
1 vanička polotučného nebo i tučného tvarohu
1 balíček tvarůžků – syrečků
2-3 jarní cibulky
1 lžíce hořčice
případně trochu soli
Postup:
- Tvarůžky nadrobno nakrájíme, smícháme s tvarohem, vidličkou ještě dobře rozmělníme.
- Přidáme nakrájenou cibulku, část zelené natě necháme na ozdobení, chuť doladíme troškou plnotučné hořčice a případně i dosolíme.
- Mažeme na plátky tmavého chleba.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor


Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.