Státní podnik DIAMO hledá provozovatele stánků pro jezero Milada na Ústecku

18. leden 2023 09:03

Do konce ledna se mohou státnímu podniku Diamo hlásit zájemci, kteří chtějí kolem jezera Milada na Ústecku nabízet různé služby. Provozovatelům bude k dispozici šest míst, kde můžou stánky vybudovat.

Podle zveřejněné výzvy mají být stánky jak na hlavní pláži u jezera, tak také na pláži u Trmic, Roudníků a u odstavné plochy u Hrbovic.

Jaké konkrétní služby chce DIAMO kolem jezera Milada, vysvětlila mluvčí podniku Hana Volfová: „Státní podnik DIAMO jako správce jezera uvítá nabídky především občerstvení a půjčovny sportovních potřeb, ale nebráníme se ani jiným zajímavým nabídkám. Přesněji jsou požadavky specifikovány ve zveřejněné výzvě.“

Loni hrozilo, že bude provoz občerstvení a služeb kolem jezera omezený. Krajská hygienická stanice totiž odmítla prodloužit výjimku pro stánkaře, protože ještě nebyly hotové inženýrské sítě. Situaci následně řešil státní podnik DIAMO náhradním řešením.

Inženýrské sítě pro stánky u jezera už jsou připravené

Páteřní inženýrské sítě, kanalizace, vodovod a elektřina už ale jsou podle Hany Volfové hotové, do začátku sezóny pak dodělají dělníci i přípojky na pláže a místa stánků.

„Výstavba koncových přípojek inženýrských sítí k jednotlivým místům pro stánky na hlavní a trmické pláži byla zahájena předáním staveniště v minulých dnech. Dokončena by měl být před zahájením letošní sezóny,“ dodává Volfová.

Podle podmínek pro žadatele na umístění stánku u jezera Milada počítá DIAMO s tím, že se už připojí na nově vybudované sítě. Peníze, které státní podnik vybere od provozovatelů stánků u jezera, využije DIAMO podle Hany Volfové na úhradu části provozních nákladů jezera.

autor: Jan Bachorík
Spustit audio

Související