Společně s pamětní lípou uložili zástupci Velkého Března do země i vzkazy budoucím generacím

26. říjen 2018

Ve Velkém Březně na Ústecku dnes (26. 10.) zasadili pamětní lípu ke stému výročí založení Československa. Společně s ní uložili do země vzkazy budoucím generacím.

Pamětní lípu zasadili zástupci města na pozemku tamní základní školy. Časovou schránku uložili do země přímo ke kořenům stromu.

„Je tam vzkaz budoucím generacím – jednak ze školy, jednak ode mě, a také od jednoho dalšího občana, který si přál, aby se ten jeho vzkaz otevřel až někdy později, za desítky let. Můj vzkaz je například pozdravem do budoucnosti, popsáním současného stavu v obci a také vyjádření víry, že budoucí generace žijí bez válek, v dostatku a starají se o planetu tak, aby byl udržen trvalý rozvoj,“ popsal starosta Velkého Března Michal Kulhánek z ODS.

Společně s pamětní lípou uložili lidé ve Velkém Březně do země i vzkazy budoucím generacím

Nově zasazená pamětní lípa má být podle ředitele velkobřezenské základní školy Jana Darsy pietním místem.

„Ve Valtířově, který pod nás patří, je už dlouhá desetiletí pomník T. G. Masaryka – tam se občané při různých svátcích setkávají, a jsem velmi potěšen, že právě u naší školy bude druhé pietní místo, kdy budeme přímo z okna našim žákům připomínat tento významný státní svátek,“ dodal Jan Darsa.

Obec chystá oslavy přímo na neděli 28. října. Po programu v Muzeu lehkého opevnění ve Valtířově je naplánované setkání u pomníku T. G. Masaryka a poté lampionový průvod z Valtířova do Velkého Března. Oslavy tam zakončí večerní ohňostroj.

Společně s pamětní lípou uložili lidé ve Velkém Březně do země i vzkazy budoucím generacím
autor: bach
Spustit audio

Související