SOUTĚŽ PLANETÁRIA

19. leden 2003

Soutěž je vždy součástí posledního Planetária v měsíci. Ve hře je pokaždé hodnotná knížka.

Otázka není jednoduchá, skládá se z několika podotázek a na její zodpovězení je nutné vyvinout jisté úsilí - minimálně budete muset chvíli brouzdat internetem a nebo listovat encyklopediemi. Zveřejňována je vždy v závěru Planetária. Před koncem premiérového vysílání pořadu, tedy vždy poslední neděli v měsíci od 9:45 je pak její znění k dispozici i zde na internetu. Tématicky se otázka obvykle vztahuje k některému z příspěvků, které zazněly v Planetáriu v průběhu uplynulého měsíce.
Vaše odpovědi zasílejte prostřednictvím elektronické pošty na adresu planetarium@ul.rozhlas.cz. Knihu vyhraje ten z vás, jehož odpověď bude pokud možno co nejpřesnější. V případě, že správných odpovědí bude víc, rozhodne datum a čas odeslání vaší zprávy. Na vaši odpověď vždy čekáme do středy následujícího týdne, do 12:00 hod.
Správné znění odpovědi spolu se jménem výherce vám sdělíme vždy v prvním Planetáriu následujícího měsíce; i na webu to všechno najdete s přesně týdenní prodlevou, neděli po vyhlášení.

V neděli 26. ledna vás čekají nové soutěžní otázky. Tentokrát z českého pravěku. Soutěžit se bude o první část Tajných dějin Čech, Moravy a Slezska Bohumila Vurma, s podtitulem Od vzniku České kotliny po zrod Keltů. Kniha nabízí poněkud neortodoxní pohled nejen na český pravěk, ale i na nejrůznější evropské souvislosti... Myslíte si, že Čechy byly v pravěku významným civilizačním centrem? Bohumil Vurm tvrdí, že naše země skutečně v minulosti takovou roli sehrála - a ne jednou. A nabízí důkazy... Chcete-li mít právě tuto knihu ve své knihovně, stačí odpovědět na tři soutěžní otázky, které najdete na tomto místě v uvedený den, v 9:45 dopoledne. Vyhraje ten z vás, kdo bude nejrychlejší a zároveň nejpřesnější.
Spustit audio