Sójový salát

Sója je významný zdroj rostlinných bílkovin, na to by měli pamatovat zejména vegetariáni.

Ingredience
  • sójové boby – hodně se navaří
  • cibule
  • majonéza
  • sůl
  • pepř
  • hořčice

Postup:

  1. Sójové boby namočíme přes noc, pak vodu slijeme, dolijeme novou a vaříme, až boby změknou. Můžeme použít i sóju sterilovanou, ale čerstvě vařená je chutnější.
  2. Solíme až po dovaření nebo ochutíme majonézu – sůl, pepř mletý a trošku hořčice.
  3. Vychladlou sóju smícháme s drobně nakrájenou cibulí a spojíme s ochucenou majonézou.

    Mohlo by vás zajímat

    Nejnovější recepty

    Více z pořadu

    E-shop Českého rozhlasu

    Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

    Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

    jak_klara_obratila_na web.jpg

    Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

    Koupit

    Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.