Sójový salát
Sója je významný zdroj rostlinných bílkovin, na to by měli pamatovat zejména vegetariáni.
Ingredience
- sójové boby – hodně se navaří
- cibule
- majonéza
- sůl
- pepř
- hořčice
Postup:
- Sójové boby namočíme přes noc, pak vodu slijeme, dolijeme novou a vaříme, až boby změknou. Můžeme použít i sóju sterilovanou, ale čerstvě vařená je chutnější.
- Solíme až po dovaření nebo ochutíme majonézu – sůl, pepř mletý a trošku hořčice.
- Vychladlou sóju smícháme s drobně nakrájenou cibulí a spojíme s ochucenou majonézou.
Související
-
Salát z černé ředkve
Černou má pouze slupku, ale dužina je bělostná a obsahuje plno zdraví prospěšných látek.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka