Šneci z listového těsta
Není šnek jako šnek a hlavně – není to hlemýžď!
Suroviny:
listové těsto
zakysaná smetana
pesto z česneku medvědího
sýr gouda
slunečnicová semínka
vejce
Postup:
1. Listové těsto rozválíme na placku, potřeme kysanou smetanou, potom pestem (nať česneku medvědího tloučkem rozetřít s olejem a solí), posypeme strouhaným sýrem a slunečnicovými semínky, zarolujeme, potřeme rozšlehaným vajíčkem a nakrájíme na kolečka.
2. Přeneseme kolečka na plech na pečicí papír. Případně ještě potřeme rozšlehaným vajíčkem a ve vyhřáté troubě upečeme.
3. Poznámka – nemáme-li pesto z česneku medvědího, použijeme normální zelené bazalkové pesto, jehož chuť můžeme zvýraznit utřeným česnekem.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka