Smažené tortily s masem
Suroviny: Půl kg mletého vepřového masa, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 2 chilli papričky, římský kmín, čerstvá majoránka, olej, tortilly.
Postup: Na pánvi na rozehřátém oleji osmahneme nakrájenou cibuli, papričky a prolisovaný nebo na drobounko nakrájený česnek, ještě okořeníme římským kmínem (chutná jinak, než kmín běžný). Stále mícháme, až cibule změkne a pak vmícháme mleté maso a smažíme do jemně hněda. Teprve pak přimícháme majoránku a necháme vystydnout. Tortilly nahřejeme, do každé vložíme lžíci masové směsi, zarolujeme a párátky spíchneme. Na pánvi rozehřejeme olej a závitky v něm asi 2 minuty smažíme, pak je položíme na ubrousek nebo papírovou utěrku, aby se odsál tuk. Podáváme za tepla.
Dobrou chuť vám přeje Kateřina Ciprová a Český rozhlas Sever!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.