„Smažák“ zase jinak
Suroviny: 2 hermelíny, 100 g gothaje nebo jiného měkkého salámu, sůl, pepř, vegeta, 3-4 vajíčka, strouhanka, tuk na smažení.
Postup: Umeleme salám i oba hermelíny, smícháme s vajíčky, podle chuti okořeníme - solí šetříme. Z hmoty tvarujeme menší placičky, které ještě obalíme ve strouhance a pak v rozehřátém tuku z obou stran usmažíme. Podáváme s vařenými bramborami nebo bramborovou kaší.
Dobrou chuť vám přeje Ladislav Bába a Český rozhlas Sever!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.