Slípka na žampionech

Slepice tak trochu neprávem vymizela z jídelníčku, většinou dnes jíme kuřata. Ostatně tenhle recept poslouží stejně dobře pro slepici i pro kuře.

Suroviny:
1 slepice
200-250 g žampionů
100 g anglické slaniny
50 g másla
1 střední cibule
1 lžička hladké mouky
pepř
sůl

Postup:

1. Nakrájenou cibuli krátce osmahneme na rozpečené nakrájené slanině.

2. Porce slepice osolíme, mírně opepříme a dáme na cibuli se slaninou, mírně podlijeme a dusíme do měkka.

3. Na másle podusíme očištěné a nakrájené žampiony.

4. Základ pod slepicí necháme vysmahnout, zaprášíme moukou, přidáme podušené žampiony, trošku podlijeme a společně podusíme. Podáváme s rýží.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.