Škvarková pomazánka
Než se pustíme do sladkého pečení, tak něco slaného…
Ingredience
- 250 g škvarků
- 1-2 vejce
- 1 cibule
- 1-2 sterilované okurky
- 2 lžičky hořčice
- sůl, případně pepř
Postup:
- Vejce dáme vařit natvrdo a pak je vychladíme.
- Škvarky umeleme, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a okurku, vejce rozsekáme nebo nahrubo nastrouháme a také přidáme.
- Dochutíme hořčicí, solí, případně pepřem.
- Mažeme na krajíčky chleba, můžeme ještě dozdobit kolečky sterilované okurky.
Související
-
Tvarohová pomazánka s nivou a řepou
Nevyšel vám den zrovna na růžovo? Udělejte si růžovou pomazánku.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka


Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.