Škvarková pomazánka
Než se pustíme do sladkého pečení, tak něco slaného…
Ingredience
- 250 g škvarků
- 1-2 vejce
- 1 cibule
- 1-2 sterilované okurky
- 2 lžičky hořčice
- sůl, případně pepř
Postup:
- Vejce dáme vařit natvrdo a pak je vychladíme.
- Škvarky umeleme, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a okurku, vejce rozsekáme nebo nahrubo nastrouháme a také přidáme.
- Dochutíme hořčicí, solí, případně pepřem.
- Mažeme na krajíčky chleba, můžeme ještě dozdobit kolečky sterilované okurky.
Související
-
Tvarohová pomazánka s nivou a řepou
Nevyšel vám den zrovna na růžovo? Udělejte si růžovou pomazánku.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka