Šištičky v rajské
Můžeme použít vepřové nebo směs vepřového a hovězího.
Ingredience
- 600 g mletého masa
- 1 cibule
- 1-2 vejce
- 1-2 konzervy sekaných rajčat
- sůl, pepř, špetka tymiánu
- tuk do pánve
Postup:
- Mleté maso smícháme s vejcem, osolíme, okořeníme a vytvoříme malé šištičky.
- Na tuku na pánvi je opečeme ze všech stran a vyndáme.
- Na tuk s výpekem dáme nakrájenou cibuli a prosmahneme, pak přidáme sekaná rajčata, opět prosmahneme, vložíme opečené šištičky, mírně podlijeme, osolíme a dusíme.
- Hotové šištičky vyjmeme, omáčku rozmixujeme, chuť můžeme vyladit trochou cukru a podáváme s vařenými bramborami.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.