Šištičky v rajské

Můžeme použít vepřové nebo směs vepřového a hovězího. 

Ingredience
  • 600 g mletého masa
  • 1 cibule
  • 1-2 vejce
  • 1-2 konzervy sekaných rajčat
  • sůl, pepř, špetka tymiánu
  • tuk do pánve

Postup:

  1. Mleté maso smícháme s vejcem, osolíme, okořeníme a vytvoříme malé šištičky.
  2. Na tuku na pánvi je opečeme ze všech stran a vyndáme.
  3. Na tuk s výpekem dáme nakrájenou cibuli a prosmahneme, pak přidáme sekaná rajčata, opět prosmahneme, vložíme opečené šištičky, mírně podlijeme, osolíme a dusíme.
  4. Hotové šištičky vyjmeme, omáčku rozmixujeme, chuť můžeme vyladit trochou cukru a podáváme s vařenými bramborami.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.