Široké nudle s houbami
Patří sem i sklenka červeného vína, zbytek vypijte k jídlu.
Suroviny:
400 g širokých nudlí
4-5 stroužků česneku
miska čerstvých hub nebo hrst sušených
1,5-2 dl červeného vína
100 g parmezánu nebo eidamu
pepř
petrželka
sůl
olivový olej
Postup:
1. Nakrájíme česnek na plátky a krátce je orestujeme na oleji. Přidáme nakrájené čerstvé houby, nebo houby sušené, předem namočené. Podusíme, podlijeme vínem, osolíme, opepříme, přidáme sekanou petrželku a za stálého míchání vydusíme tekutinu. Houby by měly být měkké.
2. Ve větším hrnci v osolené vodě uvaříme těstoviny, scedíme je a promícháme s houbami.
3. Na talíři posypeme strouhaným parmezánem nebo obyčejnějším eidamem.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.