Šipky

22. únor 2012

Už jste si někdy byli, třeba s přáteli, hodit šipky? Tato zábava je spojována většinou s hospůdkou a posezením u piva. U nás na severu ale najdeme hráče na světové úrovni...

Šipky stále jsou a v budoucnu nejspíš pořád budou spjaty s restauracemi. Tam najdete závodní terče a hráči se u nich rádi schází. Jak tedy postupovat když už si myslíte že šipky umíte hrát a rádi by jste se, buď v družstvu nebo jako jednotlivci, propracovali až do extraligy?

„Dá se kontaktovat nejen v restauraci, ale také na webových stránkách šipkového svazu... Pak už jde jen o to, jestli chce hrát sám za sebe nebo v týmu.“ říká Petr Horna ze severočeského oblastního šipkového svazu.

Na šipky není zapotřebí žádná velká fyzička a tak je to sport vhodný pro každého. Další výhodou je že ani vybavení vás příliš finančně nezatíží. Základní šipky se dají pořídit za dvě stě až tři sta korun...

Další investicí by mohl být terč, na kterém budete doma trénovat. Ty levnější, elektronické, bohužel nesplňují závodní parametry a tak si připravte čtyři až pět tisíc. Levnější variantou by mohl být takzvaný sisálový terč, na kterém se původně závodní šipky hrály, ten už se dá koupit za zhruba osm set korun. Sčítat výsledky si ale budete muset sami.

Jestli to tedy se šipkami jako sportem myslíte vážně, zkuste se podívat ve vašem okolí po hospůdkách. Možná v některé najdete už existující družstvo. Hodně vám v hledání můžou pomoct i oficiální webové stránky šipkového svazu a to na adrese www.šipky.org.

autor: Milan Král
Spustit audio