Sezóna koupání začíná: otevřeno je zatím v ústecké Brné a na Kamencovém jezeře

1. květen 2018 07:50

Na první máj začíná nová sezona na termálním koupališti Brná v Ústí nad Labem nebo na Kamencovém jezeře u Chomutova. O týden později se budou moci lidé vykoupat v bazénech s přihřívanou vodou v Litoměřicích.

Voda v koupališti Brná je vyhřívaná z termálních vrtů, s její kvalitou nebyly v minulosti žádné potíže. "Problém je technický stav koupaliště, který se rok od roku zhoršuje. Máme rozbitá potrubí, kterými napouštíme bazény, stav plaveckého bazénu je špatný. Po zimě opadalo množství obkladů, provizorně jsme to vyřešili pryskyřicovým povrchem," řekla Martina Žirovnická, pověřená řízením městských služeb. „Je to věc velké investice, na kterou musí město vyčlenit peníze,“ dodala.

Ceny vstupného pro letošní sezonu městské služby, které areál provozují, neměnily, dospělý zaplatí za den 80 korun, děti nad 120 centimetrů 50 korun. V areálu jsou nové houpačky a kolotoč a v plánu je cvičení jógy, kalanetika či břišní tance.

Kamencové jezero spravuje Chomutov, který nyní koupil od bývalého nájemce za 26 milionů korun nemovitosti v areálu.  Město vypsalo na rozvoj vyhledávaného rekreačního místa architektonickou soutěž. Loni se na jezeře otevřelo nové molo, které stálo i s dalšími nutnými investicemi 47 milionů korun.

V Litoměřicích se městské koupaliště otevře 8. května. V provozu budou zatím dva bazény s přihřívanou vodou a sportoviště.

autor: směna ČRo Sever | zdroj: ČTK
Spustit audio