Ševcovské blaho
Suroviny: Půl kg buřtů, 1 velká kyselá okurka, 20 dkg majolky a na nálev: 2 lžíce oleje, 2 lžíce kečupu, 1 lžíce octa, 1 lžíce worcestru, 2 kostky cukru, 3 lžičky hořčice.
Postup: Suroviny na nálev za stálého míchání svaříme dohromady a dáme vychladnout. Mezitím si do mísy nakrájíme kyselou okurku a buřty. Do vychladlého nálevu vmícháme majolku a pak vlijeme na buřty s okurkou, zamícháme a necháme do druhého dne proležet v chladu. Můžeme přidat i nadrobno nakrájenou cibuli.
Dobrou chuť vám přeje Milena Pospíchalová a Český rozhlas Sever!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.