Senioři z Nového Boru se nechali fotit pro své blízké. „Chceme, aby si nás pravnoučata pamatovala takhle.“

9. listopad 2018

Líčení, účesy, nervozita a zkoušky oblečení. Tak vypadal den v domově seniorů v Novém Boru, kde vznikaly fotografie klientů domova pro jejich blízké k Vánocům.

Většina pravnoučat si své prababičky a pradědečky pamatuje už jen z fotografií. To si uvědomila také Andrea Málková, ředitelka centra pro seniory v Novém Boru na Českolipsku.

Požádala proto o pomoc vizážistky, vlasové stylistky, profesionální fotografku a zašla také k divadelní garderobiérce. Všichni pak brzy ráno přišli a začali dělat svou práci.

Čtěte takéDalší snímky z focení seniorů v Novém Boru najdete na Facebooku

Takhle pak vznikly fotografie, které chtějí babičky a dědečkové věnovat svým blízkým jako vánoční dárek. Fotografie toho, jak by chtěli, aby si je jednou všichni pamatovali.

„Je to pro mě hodně emotivní. Loni jsem totiž fotila i stařečky a stařenky, kteří už tady letos nejsou. A já jsem si uvědomila, že nám všem pak chybí ta krásná fotka té naší mámy, babičky. Chceme si jí pamatovat hezkou, ne si pamatovat, jak poslední dva měsíce ležela v posteli, i když o ní bylo dobře postaráno. Tak vlastně vznikl ten projekt,“ svěřuje se fotografka Alena Borlová.

autor: Iva Zítková
Spustit audio

Související