Salát z červeného zelí
Vitamínů není nikdy dost a už můžeme zbrojit i proti jarní únavě…
Suroviny:
půl červeného zelí
1 jablko
1 hruška
1menší cibule
3-4 lžíce majonézy
sůl
pepř
ocet nebo citronová šťáva
Postup:
1. Zelí nakrájíme na nudličky, mírně osolíme a s trochou vody udusíme ne úplně do měkka. Necháme vychladnout.
2. Jablko a hrušku nakrájíme na drobné kostičky nebo nahrubo nastrouháme.
3. Cibuli nadrobno nakrájíme a promícháme s vychladlým zelím a nastrouhaným nebo nakrájeným ovocem.
4. Směs podle chuti osolíme, opepříme, zakápneme citronem nebo octem a nakonec vmícháme majonézu.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.