Salát z červeného zelí

Vitamínů není nikdy dost a už můžeme zbrojit i proti jarní únavě…

Suroviny:
půl červeného zelí
1 jablko
1 hruška
1menší cibule
3-4 lžíce majonézy
sůl
pepř
ocet nebo citronová šťáva

Postup:

1. Zelí nakrájíme na nudličky, mírně osolíme a s trochou vody udusíme ne úplně do měkka. Necháme vychladnout.

2. Jablko a hrušku nakrájíme na drobné kostičky nebo nahrubo nastrouháme.

3. Cibuli nadrobno nakrájíme a promícháme s vychladlým zelím a nastrouhaným nebo nakrájeným ovocem.

4. Směs podle chuti osolíme, opepříme, zakápneme citronem nebo octem a nakonec vmícháme majonézu.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.