Salát se sýrem
Když stonky celeru překrájíme na plátky, přestanou vadit i vlákna ve stonku obsažená.
Ingredience
- 5 cherry rajčat
- ¼ červené papriky
- kousek polní okurky
- půl stonku řapíkatého celeru
- 50 g sýra např. goudy
- na dresink: 1 lžíce panenského olivového oleje, 1 lžička medu, půl lžičky krémového balsamica, půl lžičky hořčice (podle chuti obyčejná plnotučná nebo ostřejší dijonská), sůl, případně pepř
- řeřichové výhonky, pečivo
Postup:
- Zeleninu opláchneme, osušíme a nakrájíme. Vložíme do mísy a lehce promícháme.
- Suroviny na dresink dáme do malé širší sklenky se šroubovacím víčkem a protřepeme.
- Salát ochutíme dresinkem, doplníme nakrájeným sýrem a řeřichou.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
![hurvinek.jpg hurvinek.jpg](https://sever.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_3x2_mobile/public/images/4c83e43279b642121b870ce888c62be8.jpg?itok=5JPOJ2vm)
![](https://sever.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_1x1_mobile/public/images/c61cb9fdb5b8bd1e1a6d06ebcb7110e7.jpg?itok=4Fwwcnre)
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka