Rýžové smaženky
Suroviny: 2 hrsti rýže, vajíčko, uzené maso nebo uzenina, strouhanka, sádlo na smažení.
Postup: Rýži spaříme, uvaříme do měkka a dáme vystydnout (můžeme využít i zbylou rýži). Do rýžové kaše vmícháme vajíčko a usekané uzené maso nebo uzeninu, podle chuti přisolíme. Tvoříme malé placičky, obalíme ve strouhance a v rozehřátém tuku osmažíme po obou stranách do červena.
Dobrou chuť vám přeje Marie Řeháková a Český rozhlas Sever!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.