Rýžové smaženky

Suroviny: 2 hrsti rýže, vajíčko, uzené maso nebo uzenina, strouhanka, sádlo na smažení.

Postup: Rýži spaříme, uvaříme do měkka a dáme vystydnout (můžeme využít i zbylou rýži). Do rýžové kaše vmícháme vajíčko a usekané uzené maso nebo uzeninu, podle chuti přisolíme. Tvoříme malé placičky, obalíme ve strouhance a v rozehřátém tuku osmažíme po obou stranách do červena.

Dobrou chuť vám přeje Marie Řeháková a Český rozhlas Sever!

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.