Rychlý jogurtový koláč

Suroviny: 100 g phr. mouky a půl prášku do pečiva, kelímek bílého jogurtu (200 ml), 80 g cukru, 1 vanilkový cukr, 1 vejce, na špičku nože soli, miska drobného ovoce ( borůvky, jahody, ostružiny, rybíz, větší ovoce nakrájíme na kousky).

Postup: Utřeme žloutek s cukrem a vanilkovým cukrem, přidáme jogurt, mouku s práškem a nakonec zlehka vmícháme sníh z bílku. Těsto rozetřeme do vymazané a vysypané (nebo pečicím papírem vyložené) remosky, poklademe rovnoměrně ovocem a upečeme. Trvá to asi tři čtvrtě hodiny, kontrolujeme přes okénko povrch a pokud je třeba, okraje pod pečicím krajem zakryjeme kruhem z pečicího papíru, aby se dopekl i střed.

DOBROU CHUŤ PŘEJE SLÁVKA BRÁDLOVÁ A ČESKÝ ROZHLAS SEVER!

    Nejnovější recepty

    Více z pořadu

    E-shop Českého rozhlasu

    Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

    Karin Lednická, spisovatelka

    kostel_2100x1400.jpg

    Šikmý kostel 3

    Koupit

    Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.