Rychlošoulet
Ke klasickému šouletu se podávala husa, ale anglická slanina má taky své kouzlo!
Suroviny:
1 hrnek velkých krup
půl sáčku mraženého hrášku
100 g anglické slaniny
sůl
pepř
česnek
Postup:
- Kroupy uvaříme v osolené vodě, počítejte s delším časem.
- Anglickou slaninu nakrájíme a krátce rozpečeme.
- Mražený hrášek jen na sítu prolijeme horkou vodou.
- Smícháme uvařené scezené kroupy, hrášek, opečenou slaninu a podle chuti přidáme utřený česnek, pepř a dosolíme.
Související
-
Spišský šoulet
Suroviny: 1 kachna, 400g vepřové pečeně, 400g uzené krkovice, 200g bílých fazolí, 100g krupek, 50g cibule, 100g sádla, 200g sušených švestek, 100g mandlí, sůl, pepř...
-
Variace na šoulet
20 dkg čočky, 20 dkg rýže,3 cibule, půl paličky česneku, 15 dkg špeku nebo anglické slaniny, majoránku, pepř a sůl. Nejdříve si zvlášť uvaříme rýži v osolené vodě...
-
Šoulet s uzeným kuřecím stehnem
Nahlédnout do židovské kuchyně se vyplatí, šoulet je toho krásným a chutným dokladem. Nabízíme urychlenou variantu.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka