Rychlošoulet

Ke klasickému šouletu se podávala husa, ale anglická slanina má taky své kouzlo!  

Suroviny:

1 hrnek velkých krup

půl sáčku mraženého hrášku

100 g anglické slaniny

sůl

pepř

česnek

Postup:

  1. Kroupy uvaříme v osolené vodě, počítejte s delším časem.
  2. Anglickou slaninu nakrájíme a krátce rozpečeme.
  3. Mražený hrášek jen na sítu prolijeme horkou vodou.
  4. Smícháme uvařené scezené kroupy, hrášek, opečenou slaninu a podle chuti přidáme utřený česnek, pepř a dosolíme.

Související

  • Spišský šoulet

    Suroviny: 1 kachna, 400g vepřové pečeně, 400g uzené krkovice, 200g bílých fazolí, 100g krupek, 50g cibule, 100g sádla, 200g sušených švestek, 100g mandlí, sůl, pepř...

  • Variace na šoulet

    20 dkg čočky, 20 dkg rýže,3 cibule, půl paličky česneku, 15 dkg špeku nebo anglické slaniny, majoránku, pepř a sůl. Nejdříve si zvlášť uvaříme rýži v osolené vodě...

  • Šoulet s uzeným kuřecím stehnem

    Nahlédnout do židovské kuchyně se vyplatí, šoulet je toho krásným a chutným dokladem. Nabízíme urychlenou variantu.