Ryba s rajčaty a paprikami

Suroviny: Půl kg filé (ale můžeme využít i kapra, pangase…), 4 papriky a 4 rajčata, 1 cibule, olej, hladká mouka, sůl.

Postup: Porce ryby osolíme, obalíme v mouce a na rozehřátém oleji z obou stran opečeme. Rybu vyndáme na teplý talíř, na zbylém tuku podusíme nakrájenou cibuli a nakrájené papriky, po 5 minutách přidáme nakrájená rajčata a dodusíme. Pak do směsi vrátíme opečené porce ryby, aby se prohřály. Podáváme s bramborem.

Dobrou chuť vám přeje Blanka Světlíková a Český rozhlas Sever!

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.