Rizika Vánoc očima gastroenterologa
Cukroví, chlebíčky, smažená jídla a větší konzumace alkoholu. Vánoce patří k době, kdy se většina z nás v jídle neomezuje, což ohrožuje nejen štíhlou linii, ale i zažívání.
Právě zažívání a vánoční hodování probíráme s gastroenterologem Ondřejem Štěrbou.
„Vánoce chápu jako svátek – i při stravování bychom tedy měli vědět, že takhle se nemáme stravovat běžně, ale maximálně párkrát za rok,“ shrnuje Štěrba.
Jak si dopřát a přitom neubližovat svému tělu? Dá se nějak vánoční hodování kompenzovat? A jak poznáme žlučníkovou koliku? Poslechněte si celý rozhovor z přiloženého audiozáznamu.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.