Řidičům v Děčíně se uleví. Na konci týdne se otevře páteřní křižovatka Pětimostí

13. prosinec 2017

Řidiči v Děčíně si od konce týdne ušetří dlouhé objížďky přes město. V pátek (15. 12.) dopoledne by se měla otevřít páteřní křižovatka Pětimostí, která je mimo provoz kvůli stavbě Vilsnické spojky. Práce na nové silnici pokročily do své závěrečné fáze. Hotová by měla být příští roku v dubnu.

„Na začátku uzavírky v lednu jsme avizovali, že, pokud půjde vše dobře, tak na vánoční svátky zprovozníme celou mimoúrovňovou křižovatku Pětimostí, a prakticky celý Děčín,“ vysvětluje Evžen Hollman, technický dozor celé Vilsnické spojky.

„Pokud se nic mimořádného nestane, bude křižovatka otevřena 15. prosince v dopoledních hodinách. Jezdit se bude jednosměrně od pošty Pětimostím směrem k Novému mostu a Tescu. Od Teplic směrem to bude průjezdné. Nahoru na most to ještě nepůjde, to až na jaře, ale celý ten kruháč jednosměrně a ulice Ústecká, to bude zprovozněný,“ pokračuje Hollman a dodává: „Změní se zásadně průjezdnost Děčína, což výrazně uleví městu.“

To si myslí také Jaroslav Herčík z Děčína, který poslední dobou do města kvůli dopravním komplikacím skoro vůbec nejezdil, když nemusel: „Sem moc nejezdím, abych pravdu řekl. Bude to perfektní, jestli to bude otevřený.“

Práce na Vilsnické spojce v Děčíně

Podle Evžena Hollmana ale zůstanou na svém místě například zátarasy u kruhového objezdu u Tesca – to aby se kolem mostu Budovatelů netvořily kolony. Vilsnická spojka, skoro dvoukilometrová silnice, by měla ulevit centru města od těžké nákladní dopravy. Hotová by měla být v dubnu příštího roku.

Po dokončení Vilsnické spojky začne město velkými úpravami v Podmoklech

Na finiš prací na Vilsnické spojce čeká děčínská radnice, aby mohla začít s velkými úpravami historické části čtvrti Podmokly. Ty také výrazně ovlivní dopravu v centru města.

Ta stavba by měla začít na konci února roku 2018. Nechtěli jsme ji zahajovat před zimou, i z pochopitelných důvodů, že nám tady stále komplikuje situaci výstavba Vilsnické spojky,“ potvrzuje náměstek primátorky Jiří Anděl z hnutí ANO.

Do obnovy historické části Podmokel, která zahrnuje nové chodníky, lavičky nebo výsadbu desítek stromů, chce město investovat 40 milionů korun.

autor: dap
Spustit audio