Řidiči, pozor! Mění se dopravní omezení kvůli stavbě Vilsnické spojky v Děčíně

3. listopad 2017

Řidiče v Děčíně čekají od příštího týdne další dopravní omezení a komplikace. Stavba Vilsnické spojky, která odvede těžkou nákladní dopravu z centra města, pokročila do dalšího stádia. Stavbaři teď potřebují nově zbudovanou vyvýšenou křižovatku napojit na most Budovatelů. Jedno jeho rameno tak bude na zhruba měsíc uzavřené, po napojeném úseku by se mohli řidiči projet už v prosinci.

„Potřebujeme pracovat na napojení starého mostu, takzvaného Mostu Budovatelů na celou mostní konstrukci, tak potřebujeme uzavřít celou jednu polovinu mostu, to znamená nájezd od obchodního domu Tesco,“ vysvětluje Evžen Hollman, technický dozor celé Vilsnické spojky a pokračuje: „Je to vyřešeno tak, že most zůstane průjezdný v obou směrech. Sjezd od Liberece je rozšířený na obousměrný provoz a těsně před nájezdem na most dojde k propojení na obě ramena.“

Čtěte také

Pravý nájezd Mostu Budovatelů bude od víkendu kompletně uzavřen. Řïdiči tak na něj nebudou moci najíždět od Tesca. „Bude to tak zhruba na měsíc, pokud nám bude počasí přát,“ dodává Hollman.

Pro děčínské řidiče má ale také jednu dobrou zprávu: „Teoreticky, pokud nám bude počasí přát, zprůjezdníme takzvané Pětimostí – tedy úsek od pošty k Tescu.“

Zároveň by měla být podle Hollmana průjezdná i část nové mimoúrovňové křižovatky s nájezdem na most Budovatelů. První řidiči by se po ní mohli projet na začátku prosince.

Změněná dopravní situace bude také na druhé straně mostu, při cestě na Liberec. „Zjednosměrněná bude spodní část Kamenické ulice kvůli plynulosti dopravy, aby bylo vůůbec možné najet nahoru a pokračovat dál na Liberec,“ říká mluvčí města Markéta lakomá.

O tomto víkendu pak budou specialisté na dopravní značky připravovat okolí stavby na novou dopravní situaci, uzavírka by měla platit od pondělí 6. listopadu.

autor: dap
Spustit audio