Restaurace se kvůli vládním opatřením na tři týdny zavřou. Prodávat jídlo bude možné jen z okénka

13. říjen 2020 13:59

Hospody, restaurace a bary budou od 14. října zavřené až do 3. listopadu. Jde o jedno z vládních opatření, která mají zamezit shromažďování lidí a přenosu koronaviru. Podniky budou moci prodávat opět pouze přes okénko nebo jídlo rozvážet.

Právě rozvoz obědů obnoví třeba v teplickém pivovaru. „Nálada není úplně dobrá, ale věřím, že to nebude trvat déle jak měsíc. Určitě obnovíme rozvoz – máme to už nějak z toho jara nacvičené. Personálně to ještě rozmyšlené úplně nemáme, budeme mít teprve poradu, ale doufám, že se to mnoha lidí nedotkne,“ doufá provozní Petr Šafárik.

Mezi zaměstnanci panuje nejistota

„Moc jsem dnes nespala. Místo toho jsem přemýšlela, kde seženu peníze. Za ty 4 měsíce, co tu bylo otevřeno, jsem reálně neměla možnost si nic ušetřit, protože všichni zatím splácíme to, o co jsme přišli minule,“ konstatuje servírka Markéta.

„V pondělí jsem začala vařit tenhle speciál – už jsem na něj měla z pátku připravené suroviny, tak to jinak nešlo. A teď nevím, co s tím bude. Ale ve skrytu duše věřím, že se to vypije. Ta minulá zkušenost nám ale to, co přichází, malinko usnadnila – nemám zbytečné zásoby piva ani v sudech, ani v přetlačných tancích,“ popisuje sládková pivovaru Martina Valterová.

Majitelka pivovaru Gabriela Schönbauerová doufá, že kompenzace budou tentokrát rychlejší než po jarním zavření. Vláda by je měla mít připravené do konce týdne.

Spustit audio

Související