Rekonstrukce Rašovické lávky přes Ohři v Klášterci nad Ohří se protáhne až do konce prázdnin. Je nutné lávku znovu ukotvit

1. červenec 2024 11:48

Rašovická lávka v Klášterci nad Ohří zůstane přes prázdniny uzavřená. Město na jaře začalo s její rekonstrukcí, která měla skončit do začátku letních prázdnin. Lávku přes Ohři využívají jak místní při cestách do centra Klášterce, tak turisté a cyklisté. Podle radnice se ukázal technický stav lávky horší, než se čekalo. Teď se musí celá stavba znovu ukotvit.

Podle vedení Klášterce byl zásadní problém v projektové dokumentaci ze sedmdesátých let minulého století. Lávka by podle ní měla být ukotvená v betonových patkách. Jenže teď se ukázalo, že tam nikdy žádný beton nebyl. Znamená to tedy vypracovat novou projektovou dokumentaci na ukotvení lávky a pak následné stavební práce.

Prodloužení uzavření lávky je komplikací pro obyvatele Rašovic, kteří do Klášterce musí cestovat objížďkou, ale i pro seniory, kteří byli zvyklí docházet do města na nákup. Podle starosty Štefana Drozda až do ukončení rekonstrukce lávky budou moci senioři z Rašovic využívat klášterecké senior taxi za zvýhodněnou cenu mimořádně i k nákupům.  

Původně měla rekonstrukce lávky skončit do konce června a město za ni mělo zaplatit 14 milionů korun. Už teď je jasné, že práce neskončí dříve než na konci září. Za novou projektovou dokumentaci zaplatí radnice čtvrt milionu a kolik bude stát nové ukotvení lávky, ještě není jasné.

 

autor: Jan Beneš
Spustit audio