Rekonstrukce mostu znemožní na více než rok automobilovou dopravu přes Labe ve Štětí

28. březen 2019

Od 1. dubna se motoristům i pěším uzavře most přes Labe ve Štětí. Začne totiž generální oprava spojnice přes řeku. Řidiči se ze Štětí na druhou stranu Labe dostanou buď v Roudnici nad Labem, nebo v Mělníku. Pěším a cyklistům bude na místě sloužit přívoz.

„Bude jezdit z Hněvic do Štětí, zhruba od 4:30 do 23:15. Bude v provozu od 1. dubna do 30. června 2020,“ zmínil vedoucí krajského odboru dopravy Jindřich Franěk. Za provoz přívozu zaplatí kraj jen v letošním roce zhruba 25 milionů korun.

Veřejná doprava po dobu rekonstrukce mostu ve Štetí

Ve Štětí bude pro cestující, kteří přijedou k přívozu autem, připravené provizorní parkoviště. Celkem vystačí pro 12 vozů.

Kvůli uzavírce mostu se ale změní také některé autobusové linky

„Kolem Štětí změní svou trasu a jízdní řád asi 5 autobusových linek. Přizpůsobí se novému provozu kolem přívozu, to znamená, že jsme se snažili zachovat jak funkce linek, aby mohly dopravovat pořád ty stejné školáky a pracující do škol a pracovišť ve stejné časy, a zároveň aby přijeli tak, aby bylo možno přestoupit na přívoz a dostat se do Hněvic, třeba na přestup,“ vysvětlil Jakub Jeřábek z ústeckého krajského úřadu.

Jízdné v autobusech se podle něj i přes delší trasy nezmění. Na přívozu pak můžou lidé cestovat na jízdenky dopravy Ústeckého kraje i Pražské integrované dopravy. Pro řidiče ale bude znamenat uzavření mostu několikakilometrové objízdné trasy.

Kompletní oprava mostu ve Štětí vyjde kraj, město Štětí a tamní papírny na bezmála 200 milionů korun. Hotovo má být do letních prázdnin v příštím roce.

autor: Jan Bachorík
Spustit audio

Související